Helgen !

Ny dag o nya tag....ha ha :)
Min helg har jag mest varit trött ska fan ta o köpa mig massor av vitaminer så man kan bli människa !
Mattias har också varit skita trött men med annan anledning än mig :)
Min Fredag började inte så rolig....Vill sluta med Melkers tre timmars dagar för att han inte tycker om dom ,vi vill ha tillbaka 5 timmar tre dagar i veckan. Så då pratade jag med fröken på morgonen o hon tyckte inte alls att det lät bra. O jag som var så snäll o testade för det var min enda orsak  annars hade jag aldrig bytt till tre timmar varje dag *ARG* . Men ja sa till hon jag pratade med att hon kunde ta upp de med de andra så kan vi prata om det när jag kommer tillbaka..............hmmmmm......När jag kommer tillbaka för att hämta skit ungen så säger de till mig att rektorn hör av sig....Hallå kan man inte säga vad man tycker till mig eller är jag så jävla farlig ??!!
Ursh blir arg av att bara skriva om det...
Men rektorn ringer o hon var så himlans trevlig en ung tjej o vi pratade ett tag, jag la fram min åsikt o hon lyssnade. Hon berättade också att personalen inte vill byta tillbaka men det är hon som bestämmer i slut ändan. Så nästa måndag så är det möte på dagis o då ska de prata om det så då får jag veta.
Men blir  så sur för när vi hade möte sist så ville de ej ha hjälp från stödteamet för allt var bra..Hallå ? Fattar nada.
Tycker mest synd om Melker för snart ska han börja gå 10 timmars dagar o hur fan ska personalen klara det om de knappt klarar 5 timmar ??? O de tre timmar han är på dagis så är de mest ute o Melker leker jätte bra ute.. Så mitt ord om personalen är LAT,tycker de är jätte trevliga men tyvärr så har jag kommit fram till att de inte tänker på barnets bästa.....Skulle kanske haft lösenords skyddat på detta inlägg eller ?? fan heller läser någon detta som känner personalen eller är personal så står jag för det, Jag skriver inte bara saker utan jag står för allt o om jag har fel någon gång (händer inte ofta) så ber jag om ursäkt !;) Säger som Kjell Berqvist sa på stjärnorna på slottet -Har man renat mjöl i påsen så kan man säga sin åsikt ( Nått sånt sa han men kanske inte exakt detta men det var samma betydelse i alla fall.)
Ja nog om detta på Måndag skriver jag om det igen i alla fall !!


På kvällen hade vi bjudit över min bror Robbin på Tacos,min andra bror ringde då också o då kom han med (har fyra bröder :) ).
Var jätte trevligt,åt tacos o pratade skit om våra andra syskon ( Skoj Jenny )!
Sen kom Crille över också,peter åkte hem efter några timmar.
Blev mer Öl för både mattias o Robbin sen någon Whisky slank ner med ;) Fulla blev det i alla fall. Som jag tyckte var jobbigt,Mattias blir så himlans prat glad o irreterande men dricker man inte själv så får man skylla sig själv. Men kvällen var trevlig i alla fall. Här kommer några bilder., Sent blev det också så man var halv dö dan efter !
här tävlas det i boxning,crille van över alla ! Vet att det hänger en julgardin kvar men får inte bort den den sitter liksom fast,men jag ska ta tag i det idag. så sluta nu att störa er på det jag vet att den hänger där :).
Sen blev det guitar hero,o jag vann alla gånger! Crille hade åkt hem då ;)
Här har ni en trött tjej hon ville så gärna vara vaken myke längre för att dansa till musiken men till slut så gick det inte :)
Mattias o Robbin hade skit roligt i alla fall !!

Lördagen så kan mina kära läsare lista ut hur de mådde ? Robbin mådde skit bra men inte min Älskling :) Så hela lördagen blev en lat dag o det var riktigt skönt !

Söndag så kom Crille förbi på förmiddagen. O jag kan säga att jag var skit trött för Mira har haft nattskräck eller tänder på G inatt för hon har skrikigt så hon nästan tappar andan.Så vi kanske sov 2 timmar sammanlagt på hela natten :( men men hon vaknade i alla fall pigg :)
Sen på Eftermiddagen kom Tomas,Marica,Mira o Elma på besök. Lika trevligt som alltid !
Sen kom Crille tillbaka på kvällskaffe sen var det sängen !
Har fixat in Melker på fotbollsskola nu, så varje söndag ska han börja gå. Så det kommer bli skit roligt för han ! Så nu iveckan så får vi åka o köpa benskydd o lite till. Har mailat badhuset också om simskola så vi får se om han ska börja där också :) Roligt för han o få lite o göra !
Så tillslut så ska ni får en bild på sötisen hon har precis lärt sig att resa sig upp i själsängen själv. Hon har inga problem att resa sig om jag håller henne i händerna , men det är många kilon för hennes korta ben :)


Så rart !

Hallå mina kära läsare :)
Måste bara berätta om vilken rar pojke jag har !
Idag innan dagis så kommer han ut ifrån sitt rum med en teckning,en jätte fin teckning som han har målat till en tjej på dagis ! Är det inte rart ?
Hjälpte han skriva hennes namn på men sen när vi går till dagis så säger jag -tror du Frida blir glad nu ? Melker tänker o tänker sen säger han - Men mamma det var till min kusin Frida. Då kom det ju fram om de andra pojkarna får veta att Melker har målat en teckning till en tjej o tjejer är ju äckliga :). Men då sa jag att vi säger inget till någon vi lägger den på hyllan så får hon se den när hon kommer. Men tyvärr så var hon inte på dagis idag :(.
Men vad jobbigt det måste vara o vara 5år o tänka på att man inte ska bli retad på dagis. Vart tar världen vägen ? Dagis ska väll vara roligt ? Men nu vågade han i alla fall så jag hoppas nu att ingen av de andra killarna får reda på det o retar han sen.

Det är ett hjärta på magen o en sköldpadda brevid :)
Frida är en väldigt bra kompis på dagis !

Denna vecka har det inte hänt så mycket .
Har bakat som vanligt, haft över Jenny på mat i Torsdags innan mupp verksamheten !
O idag är det fredag o då blir det Tacos ....mmmmm. Robbin kommer också förbi o äter så det ska bli trevligt !
Sen blir det en överraskning om vad som händer i helgen för vi har inget inplanerat !

Ha nu en trevlig helg !!

Glömde lägga in....

Denna syn har jag varje morgon ,vaknar inte jag så kastar hon nappar på mig o så brukar hon dra de efter spjälerna med nappen.
Min sötis !

Fre-Mån

Hallå i den snöa stugan :)
Då börjar vi från början :
I Fredags så blev det bullbak, behövdes för det ekade i frysen efter fikabröd. Alltid bra att ha hemma ifall man får besök. Brukar alltid baka om någon kommer men bullar tar sån tid så det gör jag o fryser in.
På eftermiddagen så kom Daniel o Oliver förbi på en fika. Sen hände det inte så mycket mer,crille kom också på fika annars så blev det en rätt så lugn dag.
Melkers nya favo dag är Fredagar för då får man ta med en leksak till dagis o berätta om den, så denna fredag hade han med sig en transformer. Får se vad det blir för roligt nästa vecka :)
I Lördags så var det jätte lugnt på förmiddagen men sen på eftermiddagen så kom Anders över på en kaffe som sedan blev mat o nästan kvällsmat :). Men när Anders var här så kom Crille förbi o ville ha kaffe o efter en liten stund så kom Tomas,Marica o lilla söta Elma förbi. Var jätte trevligt. Crille är så rolig de hade bestämt att de skulle spela lite Band Hero då frågade han när han skulle komma tillbaka för att han var tvungen att vila innan :) är det inte vi tjejer som ska ha skönhetssömn :)
Men han kom tillbaka o spelade :) Om han var något snyggare vet jag inte !
Tomas o Marica var kvar en liten stund när det spelade,Marica höll mig sällskap i köket. Men när de åkte hem så satt jag o Mira o tittade på o hon dansade hela tiden. Musik är det bästa hon vet ! Melker låg o sov vid denna tidpunkt.

Som sagt det var en väldigt trevlig Lördag !

I söndags så gick Melker iväg till grannpojken direkt efter frukost. Sen hämtade vi han efter ett litet tag för vi skulle åka iväg med Morfar,bror med barn o åka pulka i kvarntorpshögen.
Var riktigt mysigt men kallt fast det bara var -2 men det blåste.
melker älskar verkligen o vara ute han kommer bli en skogsmulle snart :)
Här kommer lite bilder från dagen :
O efter en liten stund så blev det korvgrillning o lite mer pulka åkning innan vi begav oss hem.


När vi kom hem så blev det lite mat sen kom min Mor o Kenneth över o fikade.
Så hela helgen har varit riktigt toppen !!

Men Måndagen har varit skit har haft sån huvudvärk. Mira somnade en liten stund på förmiddagen så det var skönt då la jag mig också sen tittade jag på klockan o då var den runt elva så det var bara att gå upp väcka Mira o klä på henne. Melker hämtas ju halv tolv :(
Så jag mådde skit,men det var bara att laga lite mat åt barnen när vi kom hem men sen så la jag mig med Mira en stund medans Melker tittade på tv så nu känner jag mig lite bättre !
Ska snart börja med maten tills Mattias kommer hem men sen tänker jag inte göra så mycket.
En annan sak ........Det snöar !!
Så det var allt för mig Pöss på er !

Torsdag 14 Januari.

Fan fan jag är sjuk eller sjuk är jag väll inte men förkyld o helt matt i kroppen :( Mattias är också slut i kroppen o förkyld men han är på jobbet: Så han är duktig. Jag orkar fan inget idag,lämna o hämta Melker på dagis o leka lite med Mira sen är jag helt slut. Ska dammsuga i alla fall innan Mattias kommer hem annars kommer jag bli ännu sjukare :)
De här korten är ifrån igår glömde bra lägga upp de i förra inlägget :
Det är så fint ute !

Fan vad snygga bilder det blir med min mobil är så j***a nöjd med den.
Har Sony Erikssons satio, köpte den mest för att jag tycker om att ta kort. Har en skit bra system kamera hemma men den är så klumpig att ta med över allt så då är det perfekt att ha en bra kamera i mobilen för den glömmer man ju inte mycket !

XO Xo

Mira 10 månader

Min Tös blev 10 Månader igår den 12/1. Gud så tiden går fort !

O ad mer kan hon gör ?
Jo nu säger hon -Titta -Mamma -Där, sen pekar hon på allt det har hon kunnat ett tag nu !
Krypa gör hon också men på sitt sätt ;) har kunnat det också ett tag men nu går det fort. Resa sig på saker sen gå o hålla i handen tycker hon är skoj. Ursh så tiden går om två månader så ska jag skola in henne på dagis. Men de kan inte vara små för alltid !
Igår så hade jag far över på besök sen hände det inte så mycket mer crille kom förbi på en kaffe på kvällen.
Sjuka känns det som hela familjen är,jag har jätte ont i halsen o Mattias också o Mira är snorig. O Melker är hängig så man får hoppas att det ger sig snart.

Idag så har jag haft fullt upp. Lämnade Melker på dagis halv 9 sen gick jag en promenad till Maxi för att handla lite. Tog en längre promenad för klockan 10,00 så var det Bvc besök.
Så nu väger tösen 10450 o är  70 kort ;). Hon hade nog vägt mer om hon inte var rörlig. Hade tänkt ge den andra sprutan i svinvaccinet men vill vänta tills hon är bättre.
Hon kunde i alla fall allt man skulle kunna när man är 10 månader ;)
Men tänderna har fan gömt sig,men det var vist vanligt o bra att inte ha tänder för tidigt så det är ju skönt att höra. Hon kan ju tugga allt fast hon inte har tänder. I bland ser hon ut som en gammal tant när hon ler. Fan man är ju skadad jobb jobb är det enda man tänker på :).
Ja till saken , efter Bvc besöket så var jag hundvakt åt Bernhard världens snällaste hund ! Melker o Mira tycker det är skit roligt men inte Ester fast hunden bara ligger o inte gör något så vågar inte ester sig ut, men hon lär sig nog snart.
Mira älskar djur men hon vill inte röra dom bara sitta brevid. Det är samma med katten o det är ju rätt så skönt.

Här är vi på väg ut. Är glad att jag inte har hund för fan vilken tid det tar att sätta på alla kläderna :)

Hade inte vovven så länge men det var en trevlig stund i alla fall !


Så det är nog det som har hänt !
Ha det gott alla så länge !

Måste bara få det ur mig ....

Oj jag skriver verkligen som en kratta =) O mina vänner det bjuder jag på !
Så här är det när jag skriver ett inlägg så läser jag inte igenom det o varför ska jag ?
Hoppas att alla förstår vad det står i alla fall !
Jag är helsvens o jag har inte dyslexi , det är bara jag som är slarvig :)
Ha det gott nu mina vänner !!

Lör-Mån

Ja hur har helgen varit mina glada ?
Svin kallt för min del, det är ju sjukt vad kallt det är.
Tycker om snö men nu kan man ju inte vara ute o åka pulka för det är ju för kallt för barnen !
O nu så har jag varit o lämnat Melker på dagis o det var -22 grader, både han o Mira tyckte det var svin kallt men mest synd är det ju o Mira för att hon inte rör på sig o sitter ju bara stilla ivagnen så jag kan tänka mig att det blir kallt också !
Nu så ska dagis o vi testa o ha Melker tre timmar om dagen i stället för fem timmar tre dagar i veckan. En personal var tvungen att sluta så de vill ha Melker på dagis när de är full bemanning. Oj vad hemskt det lät ! Men nej min kille är ingen värsting han är bara lätt irreterad o lättlurad, säger någon åt han  att hämta den där leksaken,Melker hämtar den för att han tycker han är snäll men det han inte vet är att han är dum mot den han tar leksaken ifrån ! Men men detta dagis är toppen o han får den hjälp han behöver så det är SÅ skönt !
I Lördags så kom Tomas,Marica o Elma över,vi fikade o hade det riktigt trevligt. har skrivit detta förut men gör det igen, de är super trevliga !:)
Vid sex tiden åkte de hem o Mattias åkte ner till Daniel o Madde för spel kväll,hade också viljat följa med men har man småbarn så har man. Men då tänkte jag passa på att ha en myskväll för det är inte ofta man är själv med barnen. Vi åt chips o godis o tittade på tv o Melker fick vara uppe till nio. Roligt för han för annars lägger han sig alltid halv åtta. Efter jag hade sövt Melker så sövde jag Mira...Trodde ja ! Tog fram lite mer godis o tänkte ta ett glas vin men ångrade mig lika fort:) Sätter mig i soffan sen kommer världens illvrål,ja då var set själv klart Mira som hade vaknat efter tjugo minuters sömn. Mattias kom hem runt tolv jag låg fortfarande kvar o försökte söva tösen,Mattias äter lite o sätter sig framför datorn för att sedan sova. Jag ligger FORTFARANDE kvar o försöker söva o tillslut somnar hon o då är det bara för mig att gå upp o göra ordning mig för natten ! Så det var min roliga lördag kväll.
På morgonen så blev det världens tjafs inte från min sida men från herren i huset:) Ja säger till melker o Mira att idag så kommer pappa upp o ger er mat -Mattias -Sluta o tjata. Ja säger samma sak igen o Mattias blir skit surig men vet ni vad ??? Han gick upp med båda barnen,ni som inte vet i denna blogg är att Mattias har aldrig gått upp med barnen själv o att ja får sova ! Så jag sov till kvart över nio sedan tog jag en jätte lång dusch utan att barnen satt utanför. Så ska man ha !!
Efter det så åkte vi ut till svärmor o åt god mat o fikade så det blev hela dagen. När vi kom hem så var det bara att duscha Melker för att sedan sova, sen gick vi o la oss ;).
Så det var min roliga helg !
Måste ju också skriva att jag älskar min karl,men visst det är alltid skönt med sovmorgon nån dag o slippa tänka på frukost ,blöjer mm. Jag har helt enkelt skämt bort han !

Min älskade familj !

Fredag

OO Titta vad duktig jag är är bara två dagar sen jag skrev :)
Tänkte bara skriva om lite tankar o så !
Har blivit Moster igen,min lillasyster fick en Luckas här om dagen o vad tycker jag om det ?
Jo det är skit hon är ju 19 år så självklart ska hon klara det men jag tror inte hon gör det. Hon har ju inte valt världens bästa karl heller. Men vilken tur hon hade den kom ju ut i onsdags o pappan kom ut från fängelset i MÅndags..Ja det säger väll allt !
Sen är det ju några som tycker synd om henne.....Varför ska man göra det ? Hon är ju nöjd med situationen o allt.
jag pratade med henne för några dagar sen o sa att det skulle vara roligt om hon flyttade till Kumla o då får jag till svars att hon inte vill ha något med våran familj att göra ! Så varför ska man nu puttinutta med henne. ALDRIG !
Tråkigt men sant så gör min Far det. Men jag har berättat att nu är hon vuxen o har skaffat en egen familj o jag hoppas att han fattar det !
Ja det var några rader om min blåsta lillasyster ! Tyck vad ni tycker men alla människor har ett val i detta liv !
Ha blev lite positivt i detta inlägg också ;)
Igår så var vi o köpte ett träd till våran Ester o hon tyckte det var skit roligt !!

I morgon så är vi överbjudna till Mattias kompisar på spel kväll. Men jag får stanna hemma!
Tycker det är lite jobbigt att gå fram o tillbaka o titta till barnen det är ju inte så att man får koppla av då o komma in i spelet. men mattias får åka själv så är jag hemma.
Har börjat umgåtts med Tomas o Marica väldigt mycket, ett väldigt trevligt par !
De har två barn som oss så det är mycket lättare att umgås då, de förstår en helt enkelt !

Marica o jag satt o pratade för några dagar sen om hur det var att ha ett barn o vi kom fram till att det var lyx tider det :)
För med Melker så var jag knappt aldrig hemma gick på babycafè,babysång o träffade massor av folk som man fikade med på sveas mm.
Men med en till så får man inte gå på babycafè eller babysång sen är det svårare att gå hem till andra med två.
Men misstolka mig inte nu.. Jag är jätte glad över mina båda barn !
men det jag vill få fram är att man har mycket mer social tid med en.
Min närmsta vän förstår mig fast hon inte har egna, hon är så snäll att alltid komma hem till mig o fika för hon vet hur jobbigt det är att gå till någon med två barn.  Hon ringde igår mitt i maten o jag hörde fan inte ett ord hon sa, hör bara att vi kan höras i morgon kväll istället. Så skönt att hon förstår !
Men vissa förstår inte det men men det är tur att man har några som förstår ;)

Måste ju också berätta en rolig nyhet, min vän har nu ett förhållade med en go kille ! (Har tyvärr inte träffat han ännu men jag har hört mycket o det låter bra allt )
Sen fyller ju min skrutta i morgon också..hela 30 år :).

Mira har blivit så rolig hon kryper runt o säger - Titta hela tiden !
Roligt att hon vill prata men jobbigt med samma ord efter ett tag :)
Hon tycker det är roligt nu också att gå när vi håller henne i händerna sen försöker hon dra upp sig själv i stå läge men orkar inte riktigt ännu , tror det beror på vikten :)

Nu ska jag gå o lägga henne för middags dax !

Glömde nästan....Ska försöka lämna bort Mira några timmar så hon får lära sig att vara med andra för hon är ju jätte fjantig. Vill inte vara med någon annan än mig o Mattias.
Melker lämnade jag bort första gången när han var 10 månader o det gick skit bra. Men man kan ju inte jämföra barn !

Så blev ett långt inlägg :)

Ha det gott alla !

Hej hopp 2010 !

Oj nu var det verkligen länge sedan o mycket har hänt !
Hade en super trevlig o mysig Jul med min familj alltså Mattias ,Melker o Mira. Var riktigt skönt att fira själva o att vara hemma.
Dagen innan jul den 23 så har jag o min vän Sofie lilla julafton med julmat o uppesittar kvällen,har hållit på nu i ca 8 år. O det är jätte trevligt.
När Mattias o jag blev tillsammans så blev han med också sedan hans vän Anders, o året efter Crille o detta år kom Madde med, Alltid trevligt med mycket folk !
O själv klart var kvällen trevlig !
Mellan jul o nyår vet jag knappt vad som hände :) Var snö på Julafton det är minns värt i alla fall o den ligger kvar fortfarande . I går var det -27 på morgonen o idag -18...Kallt :)
Nyår så blev det inflyttnings fest. Vi bjöd på bål o ost o kex sen hade jag gjort ananaspaj o vitkladdkaka o allt blev riktigt lyckat. Melker o Mira var förstås hemma med oss o Marica o Tomas hade med sig sina barn. O det fungerade kanon !
Sen under kvällen så hade Marica en lek som var skit skoj tyckte jag :).
Tack för det Marica !
Älgen o Anna-sara blev övernattningsgäster, Miras rum är ju klart så de fick sova där.
Här är det lite bilder från festen :
Har fler bilder på min facebook om ni äe intresserade av att titta !
Men jag är helnöjd med festan. Mattias o Jag är super bra värdar !
Här kommer lite blandade bilder från dagarna som gått :
Miras rum ! O jag har tapetserat en vägg för första o sista gången i mitt liv :) Melkers rum : Miras gamla vagn : Den nya vagnen o denna gång var det Mattias tur att välja färg :)Men jag tycker också den är fin !
Säg Hej till våran nya Familje medlem Ester :
Okej lite punkter om vad som har hänt under 2009 :

  • Mira föddes den 12/3 klockan 23,25. Vägde 4100 o var 49 kort.
  • Melker blev storebror !
  • Har varit förlovad med Mattias 1 år den 29 /2.
  • Mattias o jag firade 4 år den 25 /12
  • Har blivit husägare. tror det var den 15/10 ;)
Detta var i alla fall de största händelserna detta år !



RSS 2.0