Litet inlägg

God Jul på er alla !!
Har inte skrivit på ett tag igen men nu så har det varit jul så man har haft fullt upp.
Men jag skriver  inte så mycket i detta inlägg får göra det någon annan dag när jag har tid.
Kan tala om att vi har köpt katt en liten söt Ester.
Hej så länge gott folk !!

4 Advent !

4 Advent !!!
Snart är det JUL !
Var på mitt första julbord igår.
Mattias vänner Daniel & Madde har ett julbord varje år för sina vänner så det var trevligt o gott !
Det var skönt också för barnen skötte sig jätte bra speciellt Melker, han var jätte duktig o bara för att han inte fick så mycket godis igår för att vi åkte iväg så får han det idag i stället ! Lönar sig att sköta sig :)
Blir lite bilder idagens inlägg.
Har gjort en väggmålning i Melkers rum nu i veckan o jag kan säga det att det var skit jobbigt men den blev skit snygg o Melker blev glad så det är huvudsaken !
Miras rum är nästan klart också..eller tapeterna är snart uppe...eller ??
Ne så här var det: VI köpte tapeter med fjärilar på mm men Mattias tyckte den var jobbig o sätta upp så då blev det bara en vägg med den så då åkte vi o beställde ett par andra. När han skulle sätta upp dom så är de ännu svårare, gick knappt att skära i för då gick de bara sönder. Men nu blev de dom o jag tycker det är fint så senare idag så blir det gardiner där inne o tavler. Ska bli så skönt när det är klart !
Färg glatt men det ska det vara i ett flickrum !
Här är Melkers stora o fina målning :
Har gjort en Toa gubbe också på ena toalett dörren,bara för att ha lite annorlunda :). Ska göra en tjej på andra dörren med en dusch !
Här har jag målat ut linjer med penna o Mattias tejpar efter o runt om för att sedan spreja dörren.
Lister finns inga ännu men de är uppe nu...svarta så klart :) 
O nu kommer lite bilder från Melkers Lucia o När vi bakade peppakakor :
O här får Mira åka pulka för första gången i sitt liv,hon tyckte inte om det först men sen så gick det bättre. Men det var svin kallt denna dag -18 grader . Hon har fått låna Melkers pulka men vi ska köpa en bebispulka till henne i stället.
Här har ni våran fina gran,har haft den i tre år nu. o den är ju självklar svart :)
Nu ska jag snart iväg på barnkalas hos Barnens kusin,han fyller dan innan jul men då är han hos sin mamma så då firar vi han idag istället.
Glömde nästan....Melker köpte ju julklappar till sina fröknar så vi var där o lämnade dom i fredags o de blev jätte glada !
Detta låg i deras paket :
Så nu får ni alla ha en trevlig 4 Advent !

oj..

Hi Hi det blir fan bara längre o längre tid i mellan mina inlägg men som jag alltid  skriver jag ska bli bättre ! :)
Men räkna inte med att jag kan tala om vad som har hänt alla dagar :)
Kommer i alla fall ihåg att jag var iväg o solade med Helèn för smart som jag är tar solkanon för ansiktet. O har man inte solat på två år så ska man helt enkelt sola utan den. Men jag fick som jag förtjänade ont i ansiktet dan efter. Men som man säger till barn o mig man lär sig efter sina misstag !
I Lördags var Mor o Kenneth över o grillade ( Vet att det är vinter men har man köpt hus vid den här tiden så får man grilla på vintern också.) Var jätte trevligt o gott,Bjöd på Oxfilè o puffar med rödvinsås o mycket mer o till efterrätt så blev det ananaspaj o glass.

Ja får inte glöma nu så har vi målat o fått upp alla lister,toadörren med gubben är klar ska göra den andra också men den får vänta lite. Har fått upp tapeter på ena av Miras vägar,skulle vara i hela rummet men den var inge rolig att få upp så Mattias bestämde att vi köper en enfärgad till de andra tre, så vi beställde en mörk rosa igår så vi får nog de imorgon. Har börjat med en väggmålning i Melkersrum också,en jätte stor dinosaurie. men vad pillrigt det är ska försöka hinna klart till jul i alla fall !
Mattias började jobba nu i måndags via arbetsförmedlingen, ja vet helt sjukt innan jul men som sakt det är Arbetsförmedlingen !
Så det är tråkigt man är ju van att han är hemma. Det bästa med att han började jobba är att man kan få lite rutiner, går upp nu mellan 6-7 på morgonen förut sov man till 8-9 så nu hinner man mer på dagarna. Men inte saker Mira får vara med på de får jag göra när hon sover .)

Mira blev hela 9 Månader nu den 12, fan vad fort tiden går. Men nu tar hon sig fram fort,hon kryper inte utan hasar sig fram,ser jätte roligt nu.Kan mima lampa o peka på lampan,hon kan mycket mycket mer också,hon är skit duktig på det mesta :)
Har börjat natta henne också runt åtta o det går rätt så bra, det är jobbigt när hon vill komma upp i min säng också för det får hon inte det är bättre att hon tycker om sin egen säng.
Tänk om tre månader börjar hon på dagis ! :(

Oj det blir ett konstig inlägg men så blir det när man har fullt upp :)

Ja ,är massor av snö här kom igår o jag tror att det kommer att stanna :)
Har skottat två gånger, jobbigt men roligt.
Snart så ska jag gå o hämta Melker så vi kan göra snögubbar på baksidan o sedan baka peppakakor :)


Kort på allt kommer snart har köpt en ny mobil mer 12 megapixlar som tar skit bra kort men jag fattar inte hur jag får över de till datorn, får se om Mattias vill hjälpa mig sen när han kommer hem !

Hörs o syns !
Pöss

Mån-Ons

Jaha dagarna går ! Måste lära mig att skriva varje dag för det är så himlans jobbigt att tänka tillbaka :)
I måndags så var Mattias mor o syster med barn över på fika för att gratulera mig i efterskott.
Fick jätte fina kulor med lysen i man ska hänga upp,bild kommer senare i detta inlägg.
Gjorde en Ananaspaj för första gången o den blev uppskattad så det var skönt.
Melker lekte jätte bra med sin kusin, det är så jobbigt när man åker iväg på stora bjudningar med många barn för den som blir uppspeld o får mest skäll är Melker o det tycker mattias o jag är skit tråkigt så det är bättre att de är en eller två tillsammans bara. För då går det jätte bra !
Mira där imot tyckte inte det var lika roligt med besök, men efter ett tag så var det roligt att sitta i Farmors knä !
I Tisdags så var vi så duktiga,när vi hämtade Melker på dagis klockan två så åkte vi iväg för att ta de jävla sprutorna. Läste på Internet att det bara fanns 500 doser så då sa jag att vi åker förbi o tittar om det är kö så åker vi hem. Men det var ingen kö skit tänkte jag är ju skit sprut rädd,inte för sticket men för sprutan. Mattias o Melker gick till en sköterska o jag o Mira till en annan,Mira sa inget men jag trodde jag skulle svimma men det gjorde jag inte men jag fick några tårar ;). Melker var skit duktig också sa inget, skönt att man har så duktiga barn !!
I natt har jag haft skit ont i armen har det lite fortfarande, Mattias mår inge bra alls,har ont i kroppen o så. Melker har haft lite ont i armen men inge mer o Mira vet jag inte har inte märkt något.

I dag Onsdag så åkte Mattias med melker på hörsel test o tal, gick inge bra så vi ska få en remiss. Så nu blir det att springa på hörsel mottagningen igen. Blir så trött på sånt men men bara han får hjälp. Och jag kan tänka mig att om man inte blir förstod o inte hör så bra så kan man nog komma i konflikter . På dagis får han hjälp med en extra personal för Melker agerar mycket utåt o människor han inte känner sig trygg med som kommer för nära så tar han till händerna. men det är skönt att dagis bryr sig o skönt att höra att det inte är en diagnos ( Inte för att det är fel att ha en diagnos,men vi har fått en annan "Diagnos på vårat barn !). Har en utbildning i grunden med barn med särskilda behov o Melker har inget,visst han är aktiv men barn är väll barn bättre att han är aktiv än att han bara sitter stilla. O en sak till man behöver inte sätta massor av diagnoser på sitt barn för att de är lite annorlunda . Alla är olika ! Oj det blev ett långt inlägg men detta ligger mig varmt om hjärtat, tycker inte om att man måste ha en orsak o en ursäkt bara för att ett barn beter sig lite annorlunda. Nu ska jag sluta skriva om detta !!!!
Något annat: jag o Mira har varit hos Helèn på Morgonen o druckit kaffe o ätit hennes goda Lussebullar. En trevlig morgon visst Mira kunde ha varit lite gladare men det är inget man kan göra något åt. Efter det så gick jag o köpte en ram till syskonkortet skulle också köpt en svärburk för Melker svär som fan ;) men den var slut så jag får kolla på marieberg i stället. Sen gick jag hem tog en lite längre runda, måste ju bli av med fläsket snart,Mira är ju snart 9 månader så jag kan ju inte skylla på henne längre !

Lite julbilder o annat :

Kulorna som hänger fick jag av svärmor,lyktan som står o lyser fick jag av Daniel och madde.
Syskon kärlek ♥
Fin bild på far & dotter !
jätte bra kort från dagis.
Jätte fin body vi fick av Marica o Thomas, Maricas dotter heter också Mira :)

Så nu har ni fått sätt lite bilder också,ska gå in nu o väcka karln han har sovit hela dagen får se om han är något bättre ! Ha en bra dag !

RSS 2.0