Tjingelingan !

Jaha då var det Onsdag redan.....!
Lite om Mira: Försöker få lite rutiner på henne så man kan få sova om nätterna.
Så nu lägger jag henne i sitt rum runt halv åtta ,åtta sen sätter jag mig o läser en bok sen sitter jag bara där tills hon somnar. har gjort det i två dagar nu o det har tagit 1 timme tills hon somnar. Så det är skönt,för förut så somnade hon i min famn. Så det går framåt. Första natten så gick jag några gånger in för hon drömde men hon somnade lika fort men mellan halv tre o fyra så var hon vaken men då satt jag bara vid spjälsängen tills hon somnade igen. Sen gick hon upp 06,00.
I natt gick det skit bra somnade 21,15 vaknade några gånger men somnade lika fort,efter tre var jag inte inne en enda gång ...vaknade 06,00 så skönt så. Så nu somnar hon själv o dessutom ligger i sitt rum !
Jag hoppas det bara blir bättre !
Är ju lite bortskämd med Melker. Slutade amma han när han var 8 månader o då fick han eget rum,så några nätter satt jag med han men kunde sluta snabbt med det. Så efter det har han lagt sig mellan 19,00-19,30 utan problem ! Vist ibland är det tjafs men alla barn är ju inte perfekta :) Tycker det är viktigt med rutiner sen om båda barnen lägger sig när de ska så får man egen tid o det är ju guld värt !


Lite om Melker : Han har sportlov nu så lite rastlös är han,vill helst inte gå ut med barnen för båda är snoriga,o tråkigt nog så drabbas ju Melker av att Mira inte kan vara ute lika mycket. men igår var han o lekte med grannen o idag ska pojken komma över hit.
O vad hände i morse.....? Efter frukosten så gick Melker in på sitt rum o jag plockade bort från bordet o då hör jag världens duns sen ett vrålljud......springer in till Melker o då har han  blod i hela ansiktet o händer.........PANIK.....vart kommer blodet ifrån ? Efter lite avtorkning så hittade jag två jack i huvudet ett var större än det andra. Svårt att se hur djupt det var så efter lite tryck så var det inte lika mycket blod ,så då ringde vi sjukhus rådgivningen o när jag väll  fick tag i dom så tyckte dom att vi skulle kontakta vårdcentalen så de skulle se hur djupt det var. Så Mattias kom hem ifrån jobbet o hämtade Melker åkte  till vårdcentralen o de fick limma. Så det var tur att man åkte in ! Så Mattias köpte kinderägg åt han o det är han värd,han var jätte duktig o choklad lindrar det mesta :)
ser inte så stort ut här men det var det !



Igår var jag så duktig att jag tog tag i Hokus pokus matstolen. Klädde om den,blev inte toppen men det blev till det bättre i alla fall. Ska byta till lite coolare tyg sen !
Hjälp fick jag också :)



Här kommer två bilder från fotbolls matchen:
Melker har gröna strumpor o bollen :) 


Har ju kommit rätt så mycket snö som ni vet :)
Här är några bilder från våran tomt. Mattias började med taket igår, ska fortsätta när han kommer hem. Skönt när det försvinner,man måste ju tänka på att det kommer bli rätt blöt när det smälter bort,så Mattias tar först bort snön i ränndalarna ...!
Buskarna kommer nog inte vara så fina till sommaren :)
Baksidan.



Så då var detta inlägg klart !

Snart fyller min lilla tjej 1 År o Min kille 6 år o snart firar jag o Mattias två år som förlovade !
Tiden går fort,lite för fort ibland !

Ha det gott alla vänner !
Xo XO

Halloj

FAN VAD JAG HATAR DETTA VÄDER !!

Nu så har jag varit ute o skottat, tittade ut nydligen o det har nästan kommit tillbaka allt jag har skottat :( Det bara snöar o snöar,ska gå ut på baksidan våran o mäta hur mycket snö det är så ska ni få veta ! Men det är ju skit mycket snö i hela Sverige ...Men tänk när allt smälter bort vad kommer att hända då ????? Översvämning ??
Vi får se men jag hoppas att snön försvinner snart för nu är jag trött på den !
Det värsta idag är att det är storm också o min kära sambo ska åka till Stockholm på Rammsteine, o inget kan hålla han hemma då o det förstår jag...Men man ska helst inte åka ut idag !


Veckan har varit lugn, har ju kommit snö då också..
Mira går allt med nu med vagn eller allt hon hittar.
Ska ringa till Bvc på Måndag för hon har lite problem med höger ben,ska kolla upp det så det inte är höften.
Men fort går det o hon tycker det är skit roligt !

Igår så var hela familjen iväg till Örebro för att Melker skulle lämna lite blod. Han är med i en vaccination studie,han har varit med i den sen han var 6 månader. Han var skit duktig vi hade fått hem bedövningssalva på posten så han kände inget. Så det var skönt !!
Sen åkte vi iväg för att fira Kenneth,han fyller idag men Mattias ska ju bort så då firade vi han igår istället.
Christine o Niklas kom också o deras Eveline...Så söt...Väldigt lik Mira med hennes runda kinder. Jag blev helt till mig o hela fyra månader har hon blivit. Ja ja Mattias blev lite orolig att jag skulle bli sugen på en till o om jag ska säga sanningen så gjorde jag det ett litet tag men sen gick det över :). Måste ju orka mina två troll först innan man skaffar en till :). Men hon var SUPER söt i alla fall ! O det var jätte roligt att träffa dom sist jag träffade dom var på Miras dop för Christine sjöng då.
O herregud smal hade hon också blivit eller smalare ........Så jag blev lite sur på mig själv ! Vill ju också gå ner i vikt men jag ska försöka ta tag i det nu. Ut o gå med Mira får jag vänta lite med,alltså längre sträcker för hon tar av sig vantarna o ska ha händerna utanför vagnen o det är ju inte så bra när det är kallt. Får väll börja träna hemma,ja nått hittar jag nog på :)
Vissa säger men du har ju fått barn så det kommer försvinna sen...jo man kan skylla på det de första 4 månaderna men inte sen...Mira är 11 månader så det är mitt eget fel att jag har blivit tjock !
Ja nog tal o vikt o så,men det är mitt största ämne förtillfälligt....;)


Har tyvärr inga bilder men jag ska gå ut sen o ta så ska ni få se hur det ser ut med ett insnöat hus :)

Ha nu en trevlig helg alla !

XO XO

natti natti

Så nu börjar dagen lida mot sitt slut.........
Hela familjen åkte ner o drack kaffe hos Daniel o Madde,hade tänkt att stanna hemma med barnen för jag var skit trött men det var tur att vi följde med ner för de var rätt trevligt ! Mira hade väll kunnat varit piggare men man kan ju inte begära för mycket ;). Snart är det  godkänt att gå o lägga sig för jag är skit trött...Det är godkänt att gå o lägga sig innan 22,00 om man är sjuk eller över 65 år :)
Sov gott mina vänner !!

Pöss på er ;)

Vill bara hoppa in o skriva några rader sen önska alla en trevlig alla hjärtans dag !
Igår så var det fotbolls match i Karlskoga o det gick skit bra !
Min kille var jätte duktig,var målvakt  en gång. Som målvakt kastade han ut bollen o gjorde mål :). Det var inte en full stor plan de hade delat den på hälften sen spelade de med en handboll ! Blev grin en gång men jag tror han är inne i en känslomässig period....o det får man vara mamma tröstar gärna !
Robbin var med hela dagen o det tyckte Melker var roligt...Efter matchen så åkte vi förbi mcdonalds o käkade !



När vi kom hem så kom crille på besök sen var dagen över,fotboll för hela slanten :)


Idag så har vi hunnit med att dricka kaffe med Crille o ätit gelè hjärtan. Sedan åkte vi till Tomas,Marica o Elma för att fika o de hade köpt en jätte god tårta ! Alltid lika trevligt att vara där. Åkte hem för att käka o nu så ligger mattias o Mira o sover. Ska väcka de nu för vi ska åka ner till Daniel o Madde o dricka kaffe också. Tänkte först stanna hemma med barnen men det är väll lika bra att man följer med........

Nu alla hoppas ni har en toppen dag !!
Bilder från matchen kommer någon annan dag !

Pöss

MIRA 11 Månader

I dag blir min tös 11 Månader !! Gud så tiden går fort.
Är så trött idag har inte fått sovit bra nu några nätter , lilla Mira bira har bökat som fan :(. Hon vet inte själv hur hon vill ha det, är inte att fan att ha barnen i sängen men nu har hon fått ligga lite men det hjälper inte. Sen kan inte jag slappna av när hon ligger brevid  för vaknar hon så kan hon ju ramla ur sängen för snabb är hon :). men men det är väll bara en period nu men vill bara klaga lite :).
Nu på dagen har hon skrikit en timme i sträck o jag vet inte varför........Tänder ? det har vi sagt ett halv år nu o de har inte kommit...........ont ? Inte vet jag !.......Övertrött ? japp det tror jag på för hon brukar sova när Melker är på dagis men inte idag då skulle hon minsann leka,så då fick hon vara vaken men sen blev det väll för jobbigt ! Men jag fick ha en skrikande unge tills jag hämtade Melker på dagis o hem sen fick tösen sova..Så nu sover hon gott i sin säng !
ja ja livet är hårt som 2 barns mamma !
Har gömt att skriva om Melkers dagis......Han får fortsätta att gå tre timmar om dagen....Själv som sagt tycker jag det är skit men nu har jag försökt allt o jag kan tyvärr inte göra något mer....Så hör nu med häpnad alla.....Jag ska inte klaga mera på det ! Vill inte att Melker ska komma i kläm sen har jag bråkat så mycket med dagis,rektorer mm så jag orkar inte helt enkelt. Börjar ju jobba snart så då får han gå full tid !

Ursh börja jobba :(. Men det kommer säkert gå bra när man väll kommer dit, har ju fått bytt arbetsplats men har fått veta att en gammal arbetskamrat jobbar där. Så det känns skönt att känna någon i alla fall !

Har ju lovat lite bilder så här kommer några :
Min ballerina  Så här såg det ut när vi var ute o gick...Mira hade slängt nappen någon stans o var jätte trött. Så en choklad kaka o alvedon blev susen :) Hittade Melker så här när han skulle gå in o leka :)
Har man en linslus som dotter så får man knappt vara med !
Glass är gott ;)




Glass till sitt barn ????? Ja vi ger henne lite o hon Älskar det :). Läste en annan blogg att hon gavs sin dotter lite glass o hon fick jätte hemska svar från såna som tyckte man var en dålig mor osv.. Men va fan man bestämmer väll över sina egna barn ! Visst kan jag rynka på näsan om vissa saker folk gör mot sina barn som jag aldrig skulle göra men i slut ändan bestämmer man själv . Så alla föräldrar tycker du att du gör rätt med ditt barn så gör det o skit i vad andra säger ! Det värsta eller kanske inte det värsta är när man får tips o råd från såna som inte har egna barn....Lyssnar faktiskt inte på såna tänker bara i mitt huvud att vänta tills du själv får barn ;). det roligaste är nog när jag fick tips från en jag knappt känner men hon tyckte att hon visste mycket om barn bara för hennes kille hade en...Hallå folk kan vara roliga !

kanske ska säga också att vi har inte gift oss Ännu.....men snart så :) !

I morgon är det fotboll som gäller,Melker ska spela match o det ska bli så roligt !
Skriver ett inlägg imorgon om hur det gick !
Ska visa mitt o Mattias hjärta som vi fick från Melker....Så fint så !

Ha nu en trevlig Fredags kväll alla !

Helgen !

Hallå...Ännu en helg/vecka har passerat !
Nu sitter jag o väntar på att klockan ska bli 11,30 för då ska jag hämta Melker på dagis !
Mattias är hemma idag så jag ringde vårdcentralen nu på morgonen så de kommer att ringa upp han 11,35, han gick hem från jobbet i Torsdags för han hostade så o var förkyld.han har ju ett väldigt fysiskt jobb o mår man inte bra så blir man inte bättre när man jobbar som han gör !
Men nu har han mest hosta som han inte blir av med....Hela familjen har varit lite sjuka från o till nu i nästan 3 veckor så vi får se vad Läkaren säger ! Ska också fråga om den andra sprutan i svinvaccinet om vi kan komma idag o ta den ! Får bara muta Melker lite :)
Helgen har varit väldigt lugn o skön.
I Fredags så kom Sofie förbi på en kaffe efter jobbet..hon skulle ha åkt till killen sin i mariestad men han har gått o skadat sig så han skulle bli opererad i foten så då kom hon till oss i stället !
På kvällen blev det så klart Lets dance, Mattias kände sig inte så bra så inga vänner fick komma denna kväll !
På Lördagen så var crille över på en fika o framåt kvällen så kom Sofie på Pizza o filmvisning. Tittade på Avatar iett dåligt kvalite, så Mattias vägrade titta men Sofie proppan o jag tittade i alla fall.O den var jätte bra,tyckte jag i alla fall ! Men ska titta på den igen när vi tar ut den i bättre kvalite !
Försökte lägga in bilder från mobilen men är man trög som jag så gick det inte så bra ;).
Men här kommer en på mig o Melker o en på Mira som är ute o går med rullatorn ;)
Söndagen så var det Melkers andra fotbollsträning,vi behövde inte vara med denna gång. O det hade gått jätte bra !
Nu på Lördag så är det match i Karlskoga mellan 13-16 så hela dagen blir fotboll. Mattias o min älsklings sport.......NOT men vad gör man inte för barnen :)
Ja o veckan som har varit skriver jag inte mycket om den har gått fort bara. Har bakat mycket o blivit tjockare...kanske ska sluta baka kanske går ner i vikt då !!
Så nu är Mattias uppe...... kanske ska vara lite social.
Mer bilder kommer i veckan 1
Ha det gott alla !
XO XO

oj

Ja nu har det gått ett tag sen jag skrev...men jag har haft fullt upp !
Ser i min blogg att jag inte har skrivit sen förra helgen :( Sorry alla läsare men jag ska försöka komma på vad jag har gjort !
Tänker så det knakar :)
Ja ...........Vi har fått stolarna till bordet i allrummet,det var på tiden vill säga har väntat 9 veckor på de. Men de är skit snygga så jag är nöjd !
Min kära o efterlängtade vän kom hem i veckan från Thailand Så hon var här i torsdags på lunch o fika. Jätte roligt att träffa henne igen. Hon hade köpt jätte fina kläder till barnen o en skit snygg handväska till mig o ett armband :) Så jag är super nöjd. O det var jätte trevligt att träffa henne igen !
Höll på att glömma.......lämnade bort Mira för första gången till någon annan än mig o Mattias. Möte på dagis för ett inskolningsamtal till förskolan så mattias mor kom o satt. O det hade gått jätte bra så det kändes skönt sen var det bara 1 timme :). sen kanske många undrar varför jag inte har lämnat henne till någon annan tidigare.....jag har aldrig haft behov att göra det. mattias o jag tar vara på tiden vi har med varandra när barnen sover. så för det behöver vi inte lämna bort de. Nu valde jag o mattias att vi ska börja med att lämna bort henne någon timme o så, så hon lär sig att vara ifrån oss för hon ska börja på dagis två dagar efter hennes 1 års dag. Så nu gör vi det för hennes skull. Inskolningssamtalet gick jätte bra o det verkar vara en toppen fröken han kommer att få ! Min lilla kille börjar bli stor :(.
Dagen då farmor satt barnvakt så var det snöstorm, så då fick hon sova över hos oss för hon har en bit att åka.
Dagen efter så lämnade jag Melker på dagis,o då kom precis plogbilen o plogade upp världens vall bakom Farmors bil....så då var det bara o börja skotta o ja säger FY FAN vad jobbigt det var. Ska kanske börja tänka på att börja träna :).
Helgen :
I fredags så var vi runt o handlade lite o i Lördags så kom Tomas,Marica o Elma över o fikade. O senare på kvällen kom Crille över.
Söndagen så var melker på sin första fotbolls träning,o det hade gått jätte bra. Så nu ska han gå varje Söndag. Han kommer ha sin första match den 13 Februari så det ska bli skit roligt att se hur det kommer att gå ! Sen kom Crille över på mat o fika.
ja våran stationära dator pajade i Lördags , så vi fick smått panik så i går (Söndag ) så åkte vi o köpte en bärbar :) Är skit snygg o den verkar vara jätte bra.
Tittade på Sheriock Holmes igår o den var riktigt bra. Så titta på den om ni inte redan har sätt den !
Så har glömt massor men jag tror nog jag har fått med allt :)
Här kommer lite bilder :
Lite förkyld :) Ester vill också lägga pussel !
Hela dagarna så är Ester världens roligaste leksak :) 
Grädde är gott ! Syns i alla fall på vågen att jag tycker om det ;) Glass också !
Mira o sin kompis Elma. De är nästan lika långa fast Mira är mer än 6 månader äldre :) Vet inte om det är Mira som är kort eller om det är Elma som är lång :) 

Så nu mina vänner ha nu en bra Måndag. Jag har Melker hemma så vi ska sätta oss o måla lite teckningar.


Fan höll ju på att glömma....jag o min Älskling har bestämt oss för att gifta oss snart :)
Det är så här mina vänner vi har bestämt oss att gifta oss i Las Vegas om några år. jag har alltid velat det o Mattias också. O då måste man ju gifta sig i sverige också för att få det giltigt så det ska vi göra snart..Vem vet nästa gång jag bloggar så kanske jag är en gift kvinna :).
Sen är det för en annan sak också som jag inte kommer att skriva ut !
Så nu är nog allt med !

XO XO

RSS 2.0